Citáty z knih

"Máš oči jako tabák" (Václav Hrabě)
"Mrs. Dalloway said she would buy the flowers herself." (Virginia Woolf)
"Láska je." (Paulo Coelho)
"Na cestě není cíl, cesta je cíl." (Beat Generation)

16 srpna, 2007

Celebrate and drive?


Just a photo

I´ve just decided to add the latest photo of myself. Surely, there is Me and A Friend of Mine Jiliann somewhere in the dark forest :)

All over me - Song from Loving Annabelle

http://www.myspace.com/dangerflowers

"All over me" by Danger Flowers

The space between what’s wrong and right
You will find me waiting for you.
All your fortresses go down in the night,
To the dawn I’ll see you through.

Cause I know, that you know
You’re all over me now.
And it’s clear, you will show,
And your curtains will go.
But if your heart is cold,
My sheets are warm,
I will shelter you
All through the storm.
I will shelter you
All through the storm.

100%

Loving Annabelle aneb One Student, One Teacher, One Secret


Při svém prázdninovém surfování po internetu jsem narazila na tento zajímavý snímek. Už mě přestávají bavit pořád ty samé romantické filmy o princezně a jejím princi a tak jsem zabruslila na trochu tenčí ledy, které by ještě v této době někteří lidé nebyli schopni probořit. Já mezi ně rozhodně nepatřím a originální věci, tak trochu provokující přímo vyhledávám :) hlavně co se filmů týče. Ne vždy vysoký hollywoodský rozpočet, zaručuje kvalitu filmu. A zde je důkaz!

Film je příběhem tak trochu neposlušné rebelky Annabelle (ale ona jen chce na sebe upoutat) a její učitelky Simone, které se setkávají v klášterní škole. Nejprve se zdá, že tyto dvě postavy nemají nic společného a že jsou natolik rozdílné, aby si mohly rozumět, ale zdání klame. Mladá Annabelle se otevřeně hlásí ke své homosexuální orientaci a celkem zřetelně dává Simone najevo, že se jí líbí. Ta se ovšem snaží zachovat svou profesionalitu, i když je divákovi jasné, že ji Annabelle není zas tak lhostejná. Postupně se s Annabelle sbližují, dozvídáme se i o minulosti Simone a o ztrátě její přítelkyně Amandy. Tím pádem i o tom, že i Simone má ráda ženy.

Jakkoli se však Simone snaží nepodlehnout Annabelle, nepodaří se jí to, protože je jí jasné, že se do ní také zamilovala. Annabelle na plese zazpívá písničku pro Simone a ... no to co následuje po vyznání lásky.... Jakmile však děvčata najdou své štěstí a stráví spolu noc, jsou prozraneny a pro Simone si přijede policie, kterou informovala Matka Představená, která vešla v nevhodný okamžik k Simone do pokoje. Existuje však i alternativní konec, kdy se Annabelle v novinách dočte, že Simone nakonec nebyla odsouzena a tak se vydává k domu na pobřeží, kde spolu jednou byly, aby se opět sešly. Tenhle konec se mi teda líbí víc :))

Tak a teď trochu k tomu, co se mi na filmu líbilo a co ne. V podstatě není nic, co by se mi nelíbilo. Režísérka Katherine Brooks má úžasný cit pro zachycení okamžiků, pohledů do očí, výběru hudby, napsání krásného příběhu a vykreslení charakterů postav. Dále jsem ocenila i velmi dobře srozumitelnou angličtinu, takže po třetím shlédnutí a porovnání s titulky, jsem zjistila, že defacto jsem rozumněla asi tak okolo 90% rozhovorů.

Pokud se Vám zdá, že se jedná jen o jakýsi zamilovaný příběh tak trochu na jiný způsob, se snahou upoutat pozornost tabulizovanými tématy, musím Vás zklamat. Je to nádherně udělaný film, v němž herečky v hlavních rolích oslňují svými výkony a tím jak se maximálně ztotožnily se svými rolemi. Celková atmosféra filmu je velice kouzelná, kde je každým okamžikem cítit to zamilované napětí mezi Simone a Annabelle.

100%

Pravda o poničení mé kytary

Takže jsem se dozvěděla nové informace o tom, co se vlastně stalo. Do té doby jsem si tak trochu naivně myslela, že oni chudáčci o tom zničení nevěděli. Tak jsem si říkala, jo stane se, rozleželo se mi to v hlavě, tak jim tu částku trochu snížím, aby to neměli moc komplikované.
Co se ale nestalo? Jedna kamarádka se tak trochu prokecla a mě došlo, což mi ona poté i potvrdila, že o tom veděli! Vrátili! A nic neřekli!
Takže jestli jsem před tím byla naštvaná, tak teď jsem rozhodně zklamaná a je to další životní zkušenost, že čestnost lidí je "tatam". Předpokládám, že během života narazím na více takových, jen doufám, že mí real close friends tací nebudou.
Po této zkušenosti také vím, že půjčovat v dobré vůli své hodnotné věci již nebudu! Alespoň ne těm rádoby frendíkům.